28 Ağustos 2012 Salı

CEMİL İPEKÇİ Atölyesi Tasarım Stajı

2009 yılında ben henüz 3. sınıfta iken arkadaşımla (her tekstil tasarım öğrencisinin olduğu gibi) Cemil İpekçi Tasarım Atölyesi'nde staj yapma hayalimiz vardı. Çok değerli bir hocamızdan Cemil İpekçiye dosyalarımızı gösterebilmek için bizim adımıza bir randevu almasını rica ettik ve amacımıza ulaştık. Artık Cemil İpekçi'ye işlerimizi gösterip staja kabul edilme şansı yakalamak için bir randevumuz vardı.
Apar topar okuldaki işlerimizden bir dosya hazırlayıp biletimizi alıp randevumuzun olduğu gün İstanbul'a Fransız sokağındaki dışarıdan bile sizi içeri çeken bi havası olan güzel atölyeye geldik... O atölyeye girdiğim ilk anı hala dün gibi hatırlıyorum, çok mistik bir havası vardı.
İçeri girdik ve Cemil Beyi beklemeye başladık, bir süre sonra geldi ve bizi odasına çağırdı, dosyamızdaki işlerimizi tek tek inceledi, beğendi ve çok yaratıcı bulduğunu söyledi, tamam dedi Haziran'da gelin başlayın.:)


Cemil İpekçi'nin Fransız Sokağında 2 atölyesi vardır; biri aksesuar ve kıyafet tasarımlarının yapıldığı tasarım atölyesi diğeri kıyafetlerin hayata geçirildiği dikiş atölyesi. Biri ünlü Fransız Sokağı merdivenlerinin başında bulunur diğeri sonunda.
Biz arkadaşımla 1 aylık stajımızı tasarım atölyesinde yaptık, Cemil Bey'in değerli asistanı Dinçer Hanımla birlikte çalışma imkanı bulduk, atölyede bizimle birlikte 5 stajyer öğrenci daha vardı çok eğlenceli ve güzel günlerdi...
Bizim staj yaptığıız dönemde tasarım atölyesinde aksesuar tasarımı revaçtaydı, boncuklarla cevşen ve tahta baskılarla eşarp tasarımları yapılıyordu, yapılan aksesuarlar Cemil İpekçi'nin Bodrum, İstanbul ve Mardin'de ki atölyelerinde satışa sunuluyordu.
Ve bunlar benim Cemil İpekçi Atölyesi stajında yaptığım ve katkıda bulunduğum aksesuar tasarımlarım ;













1 yorum:

  1. bende staj yapmam istiyorum nasıl basvurabilirim

    YanıtlaSil